2014-02-20 819 浏览
因为某些原因,情人节唔可以一齐食饭,今晚补祝。本来揾好餐厅去食饭,但突然心血来潮想食泰国菜,即刻上openrice睇下有咩泰国菜好食,就黎到泰发!生虾好大只,而且肉质好爽,配上酱汁,正!!!冬荫公汤味道尚好,略嫌配料唔多,唔够浓!唉吖!……呢一刻好挂住系泰国饮过好好饮嘅冬荫公汤!!!呢个泰式羊架超正,食得出应该系用炭烧出黎嘅味道,味道,火候刚刚好,好嫩~另一半好欣赏呢条柠檬鱼,但我却一般,没有什么柠檬酸味,味道很淡,只系男朋友仔话样样送都甘浓,淡淡地唔错。见到隔离枱都叫左呢条鱼,应该都系觉得唔够味,问侍应拣左个鱼露黎掂鱼食!黎多个炒金边粉,好足料,仲好大碟,如果味道上多少少酸味就好啦!总括都系好味嘅!好满足的一个晚上,边个话情人节晚餐一定要食西餐呢!?:-)
生虾好大只,而且肉质好爽,配上酱汁,正!!!

好满足的一个晚上,边个话情人节晚餐一定要食西餐呢!?:-)
2014-02-15
庆祝纪念