2016-12-09 130 浏览
有时想食西餐揾到啱食又预先订枱,真系好麻烦,所以我个人比较喜欢即兴,行到边见到门面唔错就入去食,又会真系有惊喜比到我啵,早两日同朋友行完街黎左依度食晚餐入到餐厅已经好多人,大部分人都系饮野倾计,我地叫左个Christmas set dinner再另加野食一齐share,咁既份量足够我地食,又唔会食剩嘛<<带子薄片伴红菜头及美国露荀>>带子口感好滑溜,有少少柠檬汁系面面,食落酸酸地,几开胃,红菜头既咸道夹埋一齐食几好味<<牛肝菌忌廉汤>>一上台果时闻到好香黑松露味,饮落个质感好creamy,仲好热辣辣,好窝心<<牛肝菌意大利饭>>份量刚刚好,食落好浓既芝士味同好多菇,味道唔会太咸,意大利饭煮得够腍,都唔错<<炭烧美国顶级肉眼配牛肝菌芥末>>咁多道最欣赏依个肉眼,个牛烤得唔错,口感软熟同一点韧都无,食落有炭烧既香味,咬个时仲有肉汁<<炭烧法式烧春鸡>>鸡肉口感较瘦,个皮食落几脆口,份量都几大份,我地两个食左一半已叫饱<

<<带子薄片伴红菜头及美国露荀>>
<<牛肝菌忌廉汤>>
<<牛肝菌意大利饭>>
<<炭烧美国顶级肉眼配牛肝菌芥末>>
<<炭烧法式烧春鸡>>
<<Flovour Mojito>>
因为暂无甜同供应,店员话可以转饮品,所以叫左依杯,出面好似比较少有果味既MOJITO,有荔枝、菠萝同其他味,叫左荔枝味,饮落个味道几好,fresh既口感,唔会觉得有药水味
<<麦子BEER>>
整体味道都唔错,坐得都几舒服,如果上菜快少少就更好了