2019-02-25 145 浏览
老公最近完成咗一个大project, 当然要执豪食庆祝吓喇!第一时间谂到去酒店食buffet, 因为咩都有又坐得舒服!我地book咗第一round, 6点半就开始喇!一入到嚟就觉得好宽敞!环境好舒服!食物方面,款式都好多,同预期中嘅一样!依我一贯嘅作风:1.沙律沙律方面我选择了大虾生果沙律!生果粒切得几大粒,真系可以食到生果嘅果味而唔系只食到沙律酱,而且生果种类都几多!2.冷盘生蚝同蟹脚系食buffet 回本之item! 其实生蚝未必咁常喺酒店buffet 出现,因为太容易出事,而呢度依然有提供,证明佢对自家卫生充满信心,而我当然都可以大食特食!蚝嘅size好大!而且非常鲜味,冻冻又甜甜的!而蟹脚肉质有口感,因为我懒得剥壳,所以都系主打生蚝!3. 熟食有一个area系铁板,刚好近我坐的位置,一直闻到铁板那边传来的香味!令到我食欲大增!那边有沙甸鱼、鸡扒及西冷扒 ,还有一个小炉子暖著两款汁(黑椒及烧汁)可以比客人自行添加!而我,选择了食原味!因为肉本身已经够哂味!而下图中嘅蟹钳系每人一件,由侍应分配的,并不是任食item, 刚新鲜炸起,非常脆口!4. 甜品登!登!登!櫈!亮点来了!女士对

食物方面,款式都好多,同预期中嘅一样!

依我一贯嘅作风:
1.沙律

2.冷盘

3. 熟食

4. 甜品
登!登!登!櫈!亮点来了!女士对甜品真系情有独钟!咁多款!款款都咁吸引!有中式又西式,咩都要试吓!雪糕是Dreyers, 有三款口味(朱古力、芒果、开心果),而另外有雪糕糯米慈,放佢5至10分钟,软软地咁最好食!西式甜品我最钟意系朱古力蛋糕,因为系用咗黑朱古力!唔太甜,最搅笑系佢有部热香饼机,㩒一个制就会自动滚出一封热香饼出来,薄薄的香香的!玩味十足!

最令我回味系呢个即造班戟呀!佢有三种生果(芒果、柚子、香蕉),佢可以因应客人嘅口味有唔同嘅配搭!呢个甜品要8点先开始,一次可以拎到两件!我选了柚子及香蕉,当然要同老公一人一半,试哂2个味喇!

先说柚子,柚子带比我清爽清新的感觉,唔似食紧甜品,一啲罪恶感都无!

香蕉朱古力当然系绝配!一个永远都无违和感嘅组合!好食!

见住师傅为自己即场造出属于自己嘅甜品,就算要排队都值得呀!

服务方面,喺酒店当然唔会令我失望,个个都快手快脚加水、收碟,仲帮我同老公影相,令我好好咁记住今晚美好嘅回忆!