2024-02-16
呢间餐厅主打串烧同手打乌冬,不过今次我一个人嚟食,就试唔到咁多啦🙈~见menu标榜住用手打乌冬制作,汤底又有好多选择,仲用埋铁锅上菜,好吸引咁🤩~作为乌冬迷决定会一会佢😏!✨ 辛辣蕃茄吉列豚肉乌冬 $88 (另须加一)赞咗先啦,件猪扒够晒大块,都有成只手掌咁大㗎,炸粉唔算厚,整体炸得脆嘅!配埋甜甜地嘅沙律酱系好味嘅🤤~唯一赞嘅都赞完,就要弹下喇🫠~先讲个服务,认真唔掂😢~猪扒唔洗好耐就到咗,但系个乌冬就要接近15分钟先到🥹⋯我追过佢都要咁耐⋯唔追都唔知几时先到🥲⋯等得黎,个猪扒都冻哂喇,之后睇返Open rice啲食评原来都有唔少同样嘅情况⋯睇嚟餐厅真系要改善下喇😣讲返啲嘢食,成碗番茄乌冬份量都偏少⋯配料得三条荷兰豆、一啲粟米🌽、半粒溏心蛋、两旧番茄仔同两片薄呜门卷⋯主要系主打嘅乌冬真系少咗啲🥹⋯佢个所谓嘅手打乌冬⋯食落⋯同超市买到𠮶啲赞岐乌冬差唔多~冇乜特别㖞🙈口感又唔系特别烟韧🥴⋯至于个溏心蛋,胜在好入味,不过败在太入味,唔知系咪浸得太耐,真心咸😕~番茄汤底都ok嘅,不过不失啦🫡~但系加埋加一都成旧水⋯质素又普通咗啲~我就未必再黎喇🫡🙏🏻CP价:🌟🌟Encore机会:🔥🔥环境气氛:
✨ 辛辣蕃茄吉列豚肉乌冬 $88 (另须加一)
唯一赞嘅都赞完,就要弹下喇🫠~
CP价:🌟🌟
Encore机会:🔥🔥
环境气氛:🧸🧸🧸
🔖 #大门横丁 (厚福街) (尖沙咀)
📞 23944335
🔍 尖沙咀厚福街9号豪华阁地舖