2018-08-27 29 浏览
又到Happy Friday, 今晚约左朋友update下大家近况,我地约左系尖咀,因为无book位既关系,我地就随意去厚褔街睇下有咩好食,行过好多间都排好长龙,见依间餐厅唔系特别多人就选左依间。我地三个人叫左一饭一粉同两个小食。海南鸡饭 - 鸡肉份量不少,而且无骨,皮下脂肪唔厚,有鸡肉鲜味,肉质入口感觉颇嫩滑,仲送一个椰子鸡汤,朋友话觉得好清甜。猪手汤金边粉 - 汤底浓味,猪手卤至上色入味,猪皮油润并略带胶质黏感,瘦肉位都够腍,再配搭脆嫩的通菜香叶。鸡肉、牛肉、猪肉串烧 - 呢个都好味 烧得够香 而且唔会失去肉既味道 加上沙嗲酱好味。泰式烧鱿鱼筒 - 大大只鲜鱿鱼筒原只上碟,卖相吸引好新鲜,可以一咬即断,入口相当爽口。另外我地重每人叫左野饮,依到既汽水系樽装。

另外我地重每人叫左野饮,依到既汽水系樽装。
2018-08-24