2016-09-12
傻猪猪见到人地成日排长龙,装修又似轻日式,有waffle甜品,menu又影得靓仔,就走去试下⋯见到个Menu以为好多嘢食,又有二人餐,点知个二人餐仲贵过散叫,又限住我食乜,咩料😅咁当然系散叫啦,叫咗个炸鸡粒饭同埋菠萝芝士猪扒番茄饭,因为肚饿,乜都加钱加酥皮汤,个酥皮汤好似家乐牌即冲忌廉汤𠮶啲粉开既,味道似曾相识。咁呢𠮶个棉花糖抺茶牛奶系几好味嘅,因为张相吸引就叫左啦。讲下个炸鸡粒饭先,其实好干,唔够汁,个饭好硬(学秋官话斋,我个胃唔好要食软饭😂)好啦好啦到个菠萝芝士猪扒番茄,个饭好够番茄喇软过之前个饭啲啲,又好味啲啲,咁因为果块扒盖住所以个饭仲热既。其实因为要靓用陈展鹏上菜系唔得架,因为呀展鹏唔够hot呀🙄搅到个饭冻既。食到咁上下,原本一心谂住叫waffle都算喇,上网check check先知原来系大家乐🙈🙈🙈唉,俾两百几蚊食大家乐仲要排队会唔会俾人笑架