2023-11-01 385 浏览
喺旺角女人街两旁好多食店,有选择困难症既我面对呢个情况,通常都系有位就求其入一间,当然唔会选择拍乌蝇既店啦。呢日就求其撞咗入呢间十三姨,谂住一个人食碗面比较快手。入到去坐低,侍应就放一杯水、一杯餐前小食 (彩色虾片)、一张QR code for 落单。题外话,旁边既客人都系说国语的,唔通呢间店最近系受紧游客热捧既??? 我点咗一碗十三飞转翠玉瓜面拼粉丝同一杯冻柚子岩盐雪碧碗面上枱嘅时候系热辣辣,入面有啲牛肋条、肥牛、有几旧肠粉、翠玉瓜面同埋粉丝啦,系好丰富同开心既,因为我真系好钟意食有温度既食物的。唯一美中不足既位就系侍应嘅面口都算系非常黑的,咁佢地又冇闹人既,亦冇乜野要讲 (QR code落单嘛),不过一出门口就发现原来系我太幸运刚好到达就可以入座,好多人等紧位呢,所以应该好忙。
我点咗一碗十三飞转翠玉瓜面拼粉丝同一杯冻柚子岩盐雪碧