2019-09-13
早排九月头经过北角总店见到竟然装修紧,令到我摸门钉实在太失望😞。呢日去开宝琳醒起地铁站有分店,所以就去买一底顶顶口瘾,不过其实一直无试过其他分店嘅鸡蛋仔,因为觉得会无咁好味。宝琳舖比北角舖大,望落亦无咁混乱,而且姐姐比较友善好笑容😊无咁hea🙈,哈哈。无人排队,所以一落完单,唔使半分钟就已经有得食,第一下谂咪即系唔系即整咪唔热,心谂伏已中。不过一拎上手发现系热嘅,亦都非常香喷喷,一食就更加肯定个味系同北角总店一样㗎,同样系好好食。🥚北角鸡蛋仔系卖all time飞佛,首先系个皮够哂脆,就算放耐咗都一样,自己本身都钟意食脆身的。第二系鸡蛋仔大大粒,唔系而家成日食到𠮶啲空心。第三系蛋味好香🤤,远远已经闻到,唯一要鸡蛋里挑骨头就系无炭烧味啰🤣🤣。总括嚟讲,北角鸡蛋仔仍然系高居于我排行榜嘅第一位🤩,真正外脆内软,好食到自己一条友食哂一底都完全无问题。价钱其实都唔平,要$19一底,但由于好好食同够大底,所以就觉得都值嘅。最后最impress我就系估唔到个质素能够咁稳定,几时食边间方店都做到一样咁好味😋。