星期日放监出咗铜锣湾行街😛,顺便食埋晏。朋友见我之前喺旺角食吉列牛好正,又话要食,于是就去咗铜锣湾分店试下。餐厅位处于劲多食肆𠮶幢百乐中心,所以环境格局都系差唔多。铜锣湾分店同旺角店唔同,因为好似多好多款式,例如有吉列牛以外嘅牛扒料理🐂,同各式各样嘅小食。嚟到见到有未食过嘅菜式,于是迫朋友陪我试吓。我哋叫咗🐮美式顶级牛里脊套餐($178),再搭配🍟咸蛋薯条($38)。成份餐比我想像中细,睇图以为好大,哈哈。不过其实都好够食,块牛里脊扒够厚,亦都唔细。另外,伴碟仲有好多洋葱同一只芝士大啡菇🍄。牛扒本身只系外围烧熟咗,入面仲系生生的🥩。因为呢到会提供一个热石炉,畀客人自行整熟块扒,想食五成定全熟,就考你功夫喇!牛扒肉味唔错,部位不会太韧。至于咸蛋薯条,份量好多,但我自己就觉得味道一般,咸蛋酱唔够多,但落盐就重手咗啲🙈。不过点番旁边嘅黑松露酱中和下就OK,个酱好香好正。香辣忌廉鸡肉炒面($78),之前食过几次咖喱忌廉乌冬,所以想试下新口味。店员有提醒炒面会辣过乌冬,但我无谂过个辣度系有成三只辣椒咁劲㗎🌶🌶🌶!BB辣程度嘅我食第一啖真系想喷火🔥,不过食下食下会接受咗啲,而且仲觉得几惹味🤤;加上

美式顶级牛里脊套餐

咸蛋薯条

香辣忌廉鸡肉炒面

BB辣程度嘅我食第一啖真系想喷火🔥,不过食下食下会接受咗啲,而且仲觉得几惹味🤤;加上面头𠮶层南瓜味忌廉已经稍为调和咗佢个辣度。炒面本身几大碗,入面亦有唔少鸡肉。

食完呢两样食物已经好饱,好彩我一早阻止咗朋友唔好嗌埋吉列牛,否则会食唔哂。不过我认为吉列牛性价比高啲,而且更Signature👍,下次嗌返先。

总括嚟讲,依餐Lunch唔错,如果以假日行街食饭消费来说都算几抵。其中个香辣忌廉炒面真系令我好难忘🤣。服务方面,店员几有礼貌,仲会不断帮我哋加茶,所以我哋直头悭返唔使嗌嘢饮。
2020-05-03