2018-08-22 873 浏览
好景行左咁多年都只系去睇game,原来都有好野食!!!今日朋友带我黎食鸡煲,本以为一般般,因为商场本身都有点颓味~会有好野吗?上到黎先知原来呢间野咁大,面对劲多人食,好彩两个人,十分钟就有台朋友话饮柠茶,问我饮咩,我就跟佢要左柠茶,但原来40几蚊一杯........上台先知佢有几把闭!!!用平时酒吧既巨杯黎装柠茶,柠檬都应该有一个,超夸张!业味香,柠味浓,一试无防,系几好既,但打边炉一杯点够饮~长远计都系汽水好要左半份中辣鸡煲,味道超香。虽然唔系即场煮,但系佢既汁真系超好食,又甜又香鸡味而且鸡件都几大旧,啖啖肉,见佢鸡汁唔错,都好期待加汤后既鸡汤底安格斯牛,睇落雪花几靓,几厚身。煮起上黎牛味浓,又香又嫩够咬口加上佢甜味十足既鸡汁汤底,超正!鱼皮超大份,打边炉必备,薄身脆口,唔错响铃又系超大份,放汤一流,尤其呢个鸡汁汤!呢都真系偏大份,几个人黎食好扛,我地两个人就有点多了墨鱼滑,朋友超推介,食落知咩事!!!墨鱼大大粒,而且墨鱼滑够弹牙,弹牙鱼滑中又有粒粒爽口墨鱼肉,口感层次够丰富!朋友想食猪润,自己平时打边炉好少会叫,因为煮内赃通常会搞到成煲都系泡但今个猪润冇问题0.0 因为餐厅洗得干净
好景行左咁多年都只系去睇game,原来都有好野食!!!

要左半份中辣鸡煲,味道超香。
虽然唔系即场煮,但系佢既汁真系超好食,又甜又香鸡味

安格斯牛,睇落雪花几靓,几厚身。
煮起上黎牛味浓,又香又嫩够咬口
加上佢甜味十足既鸡汁汤底,超正!

鱼皮超大份,打边炉必备,薄身脆口,唔错

响铃又系超大份,放汤一流,尤其呢个鸡汁汤!
呢都真系偏大份,几个人黎食好扛,我地两个人就有点多了

墨鱼滑,朋友超推介,食落知咩事!!!

但今个猪润冇问题0.0 因为餐厅洗得干净??
但猪润怕佢唔熟,煮耐d,捞返出黎都老哂了,睇黎有煮得有d技巧,有机会再试~

莲藕同萝卜一早放哂入锅,等佢慢慢煮,通常我都放到最后食,咁就又腍又入味
萝卜冇令我失望,吸哂鸡汁味,超正!
莲藕有点失望,唔够爽口,而且味道一般

##题外话,觉得汤底唔够浓可以加蚊要鸡汁,我同朋友都加左一碗,超正!!!
但我同朋友两个人食就有d贵,主要唔知d野咁大份,而朋友又唔系食得多,又咩都想食,搞到点多左
人均都要400.......如果一大班人黎既话250左右应该ok