2021-05-26
中学时期都几经常帮衬伤心酸辣粉,一嚟价钱经济又饱肚,学生都负担得起,二嚟就系可以同同学斗食得有几辣🌶 以前同学食到大辣我都敬慕三分,怀疑佢个胃系咩构造🤨 而我每次都系比输𠮶个,净系食到bb辣,到后来已经接受咗自己只能够食到bb辣嘅事实🤣呢次嚟到铜锣湾分店,啲回忆真系翻哂嚟👀 因为第一次食伤心酸辣粉就系嚟呢间分店。呢度环境同以前一样,座位唔会太逼,仲播住90年代嘅流行歌曲💁🏻♀️望一望餐牌,除咗小食、小菜、小炒、粉面、水煮套餐外,原来依家有得食鸡煲同烤鱼😳!价钱都唔算贵,见无乜人叫,我就叫咗半只鸡煲试试佢😏❤️ 重庆麻辣鸡煲二人套餐 $199呢个套餐除咗有半只鸡煲,仲可以任拣4款火锅配料,饮品就另加钱😉 今次我就叫咗bb辣,火锅配料叫咗肥牛、蟹柳、生菜&薯粉。鸡煲啲鸡件唔会食骨多过食肉,啲鸡都几入味,带少少麻少少咸香,一路滚住食味道就越浓,酱汁就越浓稠,食到最后啲后劲开始嚟料🔥 食完个鸡煲就可以叫职员帮你加汤继续打边炉,加完汤之后个汤底辣度减低👌🏻 肥牛都几厚身,食落有嚼劲,吸辣程度较低👀 而蟹柳薯粉生菜嘅吸辣程度系逐层递进😂最辣系生菜,索哂汤底入面啲辣油,几过瘾!食埋薯粉成餐饭好饱🤰🏻❤️
❤️ 重庆麻辣鸡煲二人套餐 $199 呢个套餐除咗有半只 鸡煲,仲可以任拣4款火锅配料,饮品就另加钱😉 今次我就叫咗bb辣, 火锅配料叫咗肥牛、蟹柳、生菜&薯粉。鸡煲啲鸡件唔会食骨多过食肉,啲鸡都几入味,带少少麻少少咸香,一路滚住食味道就越浓,酱汁就越浓稠,食到最后啲后劲开始嚟料🔥
❤️ 伤心辣椒油 $29 一入门口嘅时候见到座辣椒油樽山就要咗一罐,啱哂我平时煮面嘅时候落,或者用嚟点嘢食都得😋 佢个辣椒油无添加防腐剂,有兴趣可以买一樽试试👌🏻
本来都唔知呢度有得食鸡煲同烤鱼,价钱都合理👌🏻 仲有得拣bb辣🤣 食得都几过瘾,饱住咁走🤰🏻