星期六日唔想喺屋企煮饭,就谂住是是但但落屋企楼下食返碗车仔面,方便又快捷。自选车仔面 ($61)🙌🏻嚟过几次,几次都喺食番茄汤底🍅,今次想试吓新嘅汤底-微辣咖喱汤🔥。老实讲咖喱汤底辣辣地几开胃🤤,而且带大量香草味🌿,令粗面都吸收唒咖喱精华😍,相当唔错👌🏻。✨仲要俾我发现咗咖喱汤同鲜竹卷喺最Match组合!吸满咖喱味嘅鲜竹卷味道更突出,💁🏻‍♀️推介大家一试。另外,仲点咗糖心蛋🥚、牛孖筋🐂、午餐肉🐽同墨鱼丸🐙。糖心蛋一如以往发挥超水准🤤,流心程度满分💯。牛根大约有4-5件左右,入口即化😘,应该可以补充一下骨胶原,正!午餐肉同墨鱼丸就一般般😌。自选车仔面 ($53)同行嘅妈妈亦都点咗咖喱汤底,自选菜色拣咗糖心蛋🥚、牛孖筋🐂、瑞士花香鸡翼2只同墨鱼丸。牛筋软腍入味,一如以往能够保持水准,而且仲吸收咗啲咖喱汤汁。妈妈话咖喱汤底够香,唔算太辣以入口。瑞士花香鸡翼五只($23)🐥鸡翼腌得入味,而且相当上色🎨,真的带少许花香味🌸,虽然鸡肉都算嫩滑,🙈不过都系更喜欢热辣辣炸出嘅油炸鬼鸡翼。原味豆浆($8)

自选车仔面 ($61)

自选车仔面 ($53)

瑞士花香鸡翼五只($23)

原味豆浆($8)
午餐