2022-07-28 106 浏览
朋友约食饭, 佢想约我食桥底辣蟹, 我就同佢讲, 近排收到几张红色炸弹, 又到月尾, 冇咁多钱食蟹㖞,佢就同我讲桥底辣蟹除左蟹之外, 其他小炒类都好出色, 而且都几经济我就跟住佢去揾好野食桥底辣蟹都几离CWB地铁站都算近, 行五六分钟就到入面装修就系传统既中式酒楼咁, 平日黎讲都算有D人气架啦椒盐鲜鱿球-$88D个鲜鱿用身几厚, 但系个炸粉就做得好脆, D个配搭系一流的, 而且唔会整得过咸, 味道都几惹味, 我地都觉得几高质。桥底小炒皇-$78食小炒皇就最食得够唔够镬气, D个就好够啦。入面有齐虾干, 炸银鱼仔, 鱿鱼和腰果, 口感同味道层次都丰富, D个菜几食到厨师既功架。蒜子火腩大鳝煲-$138鳝系炸完就放入煲煮的, 而且外面层炸浆吸左D汁去食个弹牙既鳝肉, 一绝呀! 而且有唔少火腩同埋支竹去索味, D个味道几好。味菜火鸭丝炆米-$68D个每人都食到3,4碗, 份量几够, 而且味菜火鸭既味索晒入米粉到, 就算饱都想食最后叫埋单先知原来系会送糖水的, 而且仲要系木瓜雪耳糖水, 够晒清润。总结, 原来桥底辣蟹唔食蟹都仲有好多好食既小菜, 而且都系大约$7X-$8X左右, 都算几经济,
朋友约食饭, 佢想约我食桥底辣蟹,
我就跟住佢去揾好野食

桥底辣蟹都几离CWB地铁站都算近, 行五六分钟就到

入面装修就系传统既中式酒楼咁, 平日黎讲都算有D人气架啦

椒盐鲜鱿球-$88

桥底小炒皇-$78

蒜子火腩大鳝煲-$138

味菜火鸭丝炆米-$68

总结, 原来桥底辣蟹唔食蟹都仲有好多好食既小菜, 而且都系大约$7X-$8X左右, 都算几经济, 系个食饭吹水既好地方。
2022-07-25