2024-08-05
平时黎到旺中行街我都一定系会去扫街食佢地既小食,但今日入到去人山人海见到都唔想迫😞唯有即刻睇下openrice附近有咩好食,点知俾我揾到呢间系花园街市政大楼附近既Cafe♓️如果唔系特登search其实都真系未必留意到呢个位有间咁高质既Cafe☕️。佢地既价钱好亲民,而even系weekend都会有weekend set可以俾我地拣🙆🏻♀️另外好多菜式都系佢地自家制,所以都真系呢到先食到既味道👅而咖啡方面店员都好sweet咁推介左佢地既虹吸式咖啡俾我认识,价钱同出面既手冲差唔多,都好值得一试👍🏼。🐒美式BBQ手撕豚肉.煎蛋.汉堡配海盐薯角伴田园沙律💰$108👉🏻鲜奶咖啡(热)+$25最后都迷上左食手撕猪肉,因为我觉得佢地个调味好适合我,而今日呢个美式汉堡真系够晒满足🈴佢个流心蛋完全系升华左个burger,令佢更加juicy🍔。🐒泰式无骨海南鸡饭配鸡油饭伴秘制汁💰$78👉🏻是日餐汤(紫薯汤)+$25👉🏻是日精选沙律本身谂住海南鸡饭都唔会可以特别得去边,但原来一间店舖既用心系真系食得出😍佢地个海南鸡汁真系好利害👏一食就知系同街外既无得比,因为呢个酱汁我真系可以食10碟🤣。🐒自家制百利甜酒味巴斯
👉🏻鲜奶咖啡(热)+$25
最后都迷上左食手撕猪肉,因为我觉得佢地个调味好适合我,而今日呢个美式汉堡真系够晒满足🈴 佢个流心蛋完全系升华左个burger,令佢更加juicy🍔
🐒泰式无骨海南鸡饭配鸡油饭伴秘制汁💰$78
👉🏻是日餐汤(紫薯汤)+$25
👉🏻是日精选沙律
本身谂住海南鸡饭都唔会可以特别得去边,但原来一间店舖既用心系真系食得出😍 佢地个海南鸡汁真系好利害👏一食就知系同街外既无得比,因为呢个酱汁我真系可以食10碟🤣
🐒自家制百利甜酒味巴斯克芝士蛋糕💰$60
🐒Cold Brew Coffee(「莫札特」咖啡豆)💰$70
最后有留意开我既都知我好中意以甜品作结🍰而唔同味道既巴斯克蛋糕我都试过好多(豆腐,各种茶味,开心果味,芋泥,黑松露等等)但呢到竟然仲见到我未试过既味🤣 百利甜酒味既芝士蛋糕并唔会好烈,反而系淡淡既酒香同咖啡香,果然系一间集创意同心思既cafe🐠