2018-02-26
新春假期要去理行反同女皇嘅约定,今次就系讲左好耐嘅钓虾啦,至前讲左好多次,他反学时期好中意去钓虾场钓虾,可惜后期已经结业,所以无机会带我去。但原来最近又有新张嘅室内钓虾场出现,位于观塘嘅宅虾池。位于工业大厦内,兴业街中段,唔会难揾,地方也算大大至上分为俩边一面系有梳化电视,应该有埋唱k环节,仲有张中形滑碟枱。而另一面就系一个大大个嘅虾池,都可以坐20几人,(如果坐满)呢度系计人头收费,计时间,而你所钓到嘅虾,仲会煮埋比你食,盐烧,冬阴汤……饮品另计付款后职员会帮你准备钓竿,再用类似樱花虾用饵就算好似我呢种新手,职员都细心讲解,点样放饵,点眯有无虾食,同点样将他上钓其实我都有试过俩次差啲上钓,但始终技术唔够比他走甩钓完至后职员就会拎黎呢度炮制佳肴四人同行嘅收获,可惜我全无供献但话说回来啲虾肉真系好新鲜,而且仲有好香嘅虾膏,简单嘅场地,好适合party,的确系一次难忘嘅周末回忆。
位于工业大厦内,兴业街中段,唔会难揾,地方也算大
付款后职员会帮你准备钓竿,
再用类似樱花虾用饵
其实我都有试过俩次差啲上钓,但始终技术唔够比他走甩
钓完至后职员就会拎黎呢度炮制佳肴