以前系湾仔做野时 好多时会去呢间开心面皇食lunch, 之后知道佢搬左都有d失望,因为湾仔区又少左个又平又好味既选择arr上星期系Openrice search下,发现原来开心面皇搬左去铜锣湾,于是星期六下晏即刻去怀缅一下佢标榜既不含味精汤面好彩地方都唔算难揾,系正time square后面。去到发现门面比以前光鲜左,而且d 座位都阔落d,唔需要再好似以前咁坐得唔舒服又好赶咁食碗面,感觉都唔错餐牌都好似有d唔同左,面同𩠌都多左d选择。今次两个女仔叫左一个桂鱼片墨鱼面、鱼肉豆腐同酒煮蚬汤面保持一贯水准,饮得出个鱼汤系真材实料。平时我食汤面都唔会饮d味精汤,但呢度既汤就通常都会饮晒。朋友话佢之前试过鸡汤都唔错,好!下次试下先。墨鱼面其实无唛墨鱼味,下次都系要番米线好dD 桂鱼片好弹牙,保持旧店水准。另外要左两个未试过既小食鱼肉豆腐同酒煮蚬,鱼肉豆腐刚刚煎好,热辣辣好味道酒煮蚬都有d酒味,但个人觉得味道可以再浓d有机会去铜锣湾都会再帮衬下,都不失为一个又平又健康既选择
以前系湾仔做野时 好多时会去呢间开心面皇食lunch,

墨鱼面其实无唛墨鱼味,下次都系要番米线好d
酒煮蚬都有d酒味,但个人觉得味道可以再浓d
有机会去铜锣湾都会再帮衬下,都不失为一个又平又健康既选择

2010-01-16
  • 鱼汤