2021-04-18
曾经系日本m记食过班戟汉堡,记忆中真系超好食,而且价钱好似都唔贵🤔终于发现原来香港都有班戟汉堡啦☺️。今次去荔枝角分店系外卖舖,冇得堂食。呢间分店都唔算难揾,位于工业大厦地舖,一条大路附近左右舖都系餐厅。如果平日lunch时段嚟,真系迫满晒上班族,外卖完嗱嗱临走。虽然呢间除咗班堡之外仲有好多人气汉堡,但今次目标就为咗班堡而来。虽然呢间人气系卖班堡,但如果唔钟意食班堡都有普通款式嘅汉堡。买咗一个猪柳蛋班堡套餐($60),包薯条及一罐饮品。size当然比日本m记食到既要大好多,班戟食落冇当初🇯🇵m记既甜,厚度正常,唔太干唔太淋。汉堡扒正常冇野好讲,但特别要一提嘅系个炒蛋☺️,蛋量劲多,口感劲滑,奶香十足,应该系加咗牛油同奶去炒,而且块芝士溶埋落哂去炒蛋度,真心唔错👍🏻。其实本来我有嗌将炒蛋转煎蛋,卡路里冇咁高😂,但店员冇跟住做🙁,但咁好食就算😌。薯条份量正常,唔知系咪我好耐冇食薯条既关系,感觉好好食,薯味好浓😆。唔知系咪用美国薯仔整?整体嚟讲,有兴趣未食过又想试下班堡究竟咩味既可以一战,虽然味道都好食,但感觉冇前两年到日本🇯🇵m记食到既咁惊艳🤔。个人觉得性价比冇日本🇯🇵m记既高。