2020-11-27
去尖沙咀睇戏行街食烤鱼。上网是但揾到呢间,本身冇咩特别期望只系就脚,但运气唔错,食咗好味嘅一餐🤪👍🏻三刀鱼冇货,不过我哋都系第一次试所以冇咩所谓。转左红鱼,味道拣左招牌香辣。佢有得拣大中小辣,我地就拣咗中。好快就上菜,条鱼好大,仲送萝卜木耳金菇配料,份量唔少👍🏻滚起,香!😍即刻夹一啖鱼肉入口,加埋啲汁真系好惹味,话咁快食晒成条鱼。平时我就唔食鱼腩既,因为觉得有阵腥味🤔但呢到既烤鱼一啲腥味都冇,成条鱼食晒落肚😝叫咗杯玫瑰蜂蜜雪莲子。其实系糖水,但佢整到好似特饮咁。佢系冇冰又唔系好冻既,但冇谂过都可以咁解辣😲👍🏻食一啖鱼,饮一啖雪莲子糖水,正。😛朋友叫左杯柠檬茶。虾滑新鲜。四川宽粉,好味又特别。一见到即刻等唔切落咗一半,下面系一半份量。滑啫啫放入口,吸晒啲汁。见到后面条鱼真系一啲肉都冇嘥😎食到呢度已经好饱,但个醉鸡睇落都好好食所以又食多两件😅因为可以自己控制时间所以好滑。最后朋友清晒成碟鸡。😂而家见到张相都流口水。呢间几有惊喜,会再嚟。😏
好快就上菜,条鱼好大,仲送萝卜木耳金菇配料,份量唔少👍🏻
朋友叫左杯柠檬茶。
虾滑新鲜。
滑啫啫放入口,吸晒啲汁。
见到后面条鱼真系一啲肉都冇嘥😎
而家见到张相都流口水。呢间几有惊喜,会再嚟。😏