终于除口罩大解放,可以约朋友聚会一下,朋友推介呢间烧肉店,话啲肉肉质素高,所以今晚一于试试佢。叫左个牛魔再现,系店主推介。有三款牛肉:日本A4和牛肉、美国牛小排&牛角切 店主好有心机烧比我地食,又教学又示范👏🏻啲肉肉可以烧到透明透明,油脂好平均分布!仲引到啲火熊熊🥩🥩🔥🔥🤩🤤真系不得了,A4牛入口好滑、软绵绵,但仍不失口感,唔会太薄。而美国牛真系好香牛味,口感都软熟,一啲都不失于日本牛㖞!油脂分补平均,本身真系唔钟意食肥膏,好惊𠮶啲口感,但呢啲牛牛打破左我既固有印象。店主再示范埋牛肉粒粒点烧,佢真系烧得好出色,肉肉滋滋声又见到油脂慢慢渗出黎🤤 (其实唔识烧真系好快熟得济🫠呢个牛角切真系好。有!惊!喜!真系烧到外层微脆里面好滑,有啲似啫喱咁,好香油脂,入口即溶,一啲都唔膻!点解咁好味🥹❤️仲有得点埋佢自家制柚子酱汁&烧汁,多重风味原来烧野食真系要有技巧的!唔会烧到干柴柴,高质肉肉真系要学下点烧先唔会将佢地降级搅到平凡左!唔同人烧真系唔同!😝(自己要多多练习😬另外又叫左个特大缅甸老虎大虾(10寸)因为见到人地枱面有咁大只🦐🦐好吸引👀🤩 虾肉🦐好实又弹牙,一大旧虾肉,食起上黎好爽快!最后叫左个

叫左个牛魔再现,系店主推介。有三款牛肉:
日本A4和牛肉、美国牛小排&牛角切

店主好有心机烧比我地食,又教学又示范👏🏻

呢个牛角切真系好。有!惊!喜!

点解咁好味🥹❤️
仲有得点埋佢自家制柚子酱汁&烧汁,多重风味

另外又叫左个特大缅甸老虎大虾(10寸)
因为见到人地枱面有咁大只🦐🦐好吸引👀

🤩 虾肉🦐好实又弹牙,一大旧虾肉,食起上黎好爽快!

最后叫左个乌冬,弹牙好味,暖暖咁,令个胃好舒服,为今晚呢餐画上完美句号💕

💭 呢间烧肉真系好高质,系我食过既烧肉店数一数二,店主坚持入靓肉、又烧比你食又教学。有得食又有得学野。真系好值得支持既小店👏🏻👏🏻👏🏻 希望多啲人支持🥹🫶🏻
  • 美国Prime牛角切
  • 牛魔再现