2015-05-15 1660 浏览
话口未完, 我地一家人又黎到APM食饭, 跟住因为呢到易揾位, 我地又来食PIZZA了~(我觉得PIZZA EXPRESS应该比VIP卡我地, 一个月食几次)MAIN COURSE果D已POST过就唔再写了, 今次写下个甜品.PAVLOVACrunchy, chewy centred meringue topped with whipped cream, a big helping of seasonal cut fruits and a passion fruit coulis$983个人食岩岩好.外面系FRUITS, 入面一咬下去先知原来系以前系英国成日食既Meringue (白色果D), 唔识点形容得好D...简单来说就系一旧甜甜地既粉,一咬即碎晒. 味道同FRUITS几夹, 唔会太甜, 够CHEWY, 有咬口~推介大家食下

PAVLOVA

3个人食岩岩好.

推介大家食下
题外话/补充资料: 题外话,Meringue其实唔系咩高级食品, 鬼佬SUPERMARKET有得买Meringue粉, 好似整JELLY咁有一盒盒, 得几个STEPS好易整
2015-05-09
  • PAVLOVA