2019-06-03
4个女生饭聚,揸唔定主意,最后唯有拣间就近餐厅。以前觉得葵芳葵兴都系大集团嘅餐厅居多,约食饭都会避开呢区。冇谂到今次呢间星马菜有惊喜。由于当中有素食人士,我地一黎就照顾左呢位朋友嘅口味先!葱油手拍酥饼($48),酥饼最紧要冇油益味,呢个就香口得黎唔油,所以食过翻寻味又叫左另外一个酥饼。奶油肉松夹酥饼($56),完全唔同口感,可能因为加左肉松既关系,个人认为葱油好食一点。其实仲叫左个炒菜,炒得好香,可惜唔记得影相。卤水拼盘($108),整体都几入味,配搭唔错,份量都算多。新台币椰香海觧喇沙($98),面条粗实,个辣就返港人口味,唔会太辣,不过椰香唔够重。马来西亚肉骨茶($128)系黎到你面前先开火,滚滚下烧晒就会自己熄火。都系有就返少少香港人口味调节,冇好重药味,钟意星马菜既人可能会嫌唔够正中。总括黎讲间餐厅既野食都唔错,水准中上,服务态度都ok,加水都加得几密,同埋环境系舒服适合倾计。
由于当中有素食人士,我地一黎就照顾左呢位朋友嘅口味先!
其实仲叫左个炒菜,炒得好香,可惜唔记得影相。
卤水拼盘($108),整体都几入味,配搭唔错,份量都算多。
马来西亚肉骨茶($128)
题外话/补充资料:
当时恒生信用卡有优惠,85折。