2024-09-02
平时好少嚟西环,咁啱嚟开呢区又想食日本嘢,住喺西环嘅朋友大推呢间居酒屋,紧系要趁机会试下!🛎 $108 Happy Hour 串烧5选3(送啤酒)我哋就拣咗鸡软骨、鸡中翼同埋汁烧牛舌尖!鸡软骨好香脆,而且数量都唔少😋鸡中翼好大只啖啖肉,食到好香嘅盐烧味,又唔会太咸,超级惹味🥹牛舌尖好厚好腍,完全冇膻味,食落去感觉好柔软😆虽然系Happy hour优惠,但系就感受到餐厅完全唔吝啬,品质keep住好高!啤酒系送嘅都大大杯,食完几串串烧再饮翻啖啤酒,真系爽到爆!!!🛎 $38 烧鸡髀菇平时不论系喺居酒屋定系自己食烧肉𠮶阵,烧亲啲鸡髀菇都一定又干又㶶,点知喺度食完呢碟烧鸡髀菇,真系推翻晒我对佢嘅印象,原来烧鸡髀菇可以咁多汁咁惹味,餐厅仲喺上面加咗啲木鱼丝,味道口感都好新鲜好特别,真系大推🥹🥹🥹🛎 $98 西京烧猪颈肉平时食西京烧银鳕鱼就食得多,一见到有得嗌西京烧猪颈肉就紧系要即刻嗌嚟试下啦!点一点蛋黄酱,一摆落口即刻觉得西京渍同猪颈肉本身嘅味道超级夹,而且猪颈肉经过西京溃腌过后再直接烧,简直系提升埋烧猪颈肉香味,同平时出面食到嘅烧猪颈肉完全系另一个层次,而且出面好少有呢个配搭!🛎 $58 汁烧
🛎 $108 Happy Hour 串烧5选3(送啤酒)
我哋就拣咗鸡软骨、鸡中翼同埋汁烧牛舌尖!
🛎 $38 烧鸡髀菇
🛎 $98 西京烧猪颈肉
🛎 $58 汁烧帆立贝
帆立贝大大只,而且好新鲜,一啲冇冰鲜嘅味道,加上餐厅独家调制嘅酱汁。。。食过呢度嘅烧帆立贝真系返唔到转头😍😍😍
🛎 $18 炙烧三文鱼寿司
炙烧三文鱼真系超抵食,平时食寿司都好钟意食炙烧系列!炙烧即系一种用火稍为烤熟食材表面的调理方法,令到食材嘅味道同口感都更加丰富~今次食咗呢个炙烧三文鱼,将三文鱼嘅脂香完完全全咁带咗出嚟,入口即溶,满满的幸福感油然而生😁