2024-04-02 128 浏览
之前见Kiki面都几出名,今日同朋友行过见到希慎原来新开咗间Kiki 面嘅门市,可能尼得早舖头唔算好多人,餐厅风格好木系,门口又有位可以俾人坐低饮嘢都几好。餐厅系用QR code自助落单,我同朋友叫左2个全日套餐,包一份小食同一杯饮品,亦都可以加钱升级KiKi茶,难得嚟到试埋佢哋个茶饮啦。我叫左蟹黄油拌面+蒜片台式肠,两款味道都唔错,蟹黄面第一啖觉得好好食,但食奈左有啲腻,台式肠虽然唔算好惊喜,但都系好食嘅。朋友试左香葱鹅油鸡饭+烟熏凤爪,朋友就话鹅油味唔算好重未够香,不过鸡几滑几好食,反而个凤爪几好食。佢地茶饮都唔错,但我觉得佢哋嘅面好食啲,整体价钱来讲喺铜锣湾算系咁,可能下次做优惠𠮶阵会再嚟试吓,不过佢哋原来唔收加一都几好。

蟹黄油拌面
香葱鹅油鸡饭