2019-05-06
2019.5.3 (星期五)Happy Friday! 又到食好西奖励自己时间,收工同妹去左朗豪坊行街!呢间i Cremeria Cafe 的雪糕同蛋糕真系超正,但见到它晚市竟然有set dinner 食!于是率先试一试先Dinner set 包沙律/餐汤同埋一杯饮品!我点左《蕃茄大虾青口意大利面》$118 !前菜要左沙律,餐饮要左热柠茶!成set 一上枱好靓好英伦式!意大利粉有两只烧大虾同两只大青口摆盘好靓好吸引!大虾烧得好正!虾肉够爽够弹牙,好新鲜个蕃茄酱汁整得好好味!好夹!沙律配上酸酸醋汁,好开胃同好fresh! 沙律仲有紫肉火龙果肉,甜甜的果肉同酸醋好match!自己冲配热柠茶,好有花茶感。妹妹点的《是日iCremeria 日式咖哩》$98 是野菜咖喱,好健康美味!咖哩汁调配得很好味!妹妹都盛赞整体而言,系好轻松写意的日式西餐不错的推介去同姊妹们chill下!
Dinner set 包沙律/餐汤同埋一杯饮品!
意大利粉有两只烧大虾同两只大青口摆盘好靓好吸引!
自己冲配热柠茶,好有花茶感。