2024-04-08
之前同朋友食过佐敦𝙏𝙚𝙧𝙖的疏乎厘觉得唔错🤓 法国蓝带厨师㖞😍见围方开左分店,就约埋一齐试吓佢哋嘅𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧 𝟮 😛餐厅依旧主打日式木系装修,环境都算宽敞,坐得舒服,但要留意用餐时间限1小时,相信这大概是繁忙时间的安排吧🧐𝘿𝙞𝙣𝙣𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙩 包括两位前菜,主菜,甜品和饮品~ 𝙃𝙆$𝟰𝟯𝟴+其实都算几抵食😉🔆 是日餐汤:忌廉粟米汤🌽 🔆 凯撒沙律配香脆烟肉粟米汤够真材实料食到啖啖磨碎粟米凯撒沙律🥗新鲜爽脆,正常水准🔆明太子蟹肉意粉呢个有惊喜,虽然出餐要等一下,但热辣辣喷烟嘅出品都有诚意架~意粉🍝口感软硬适中,最欣赏系每一条都沾满蟹子明太子蟹肉~ 个酱𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 到呢~ 对得住价钱🤓🔆烤西班牙伊比利亚猪鞍猪鞍唔算太大,但伊比利亚猪就是有一种香气🤓 其他餐厅用薯块伴菜,但呢度用苹果粒😊 猪肉配苹果粒甜酸甜酸够清新~猪鞍肉质尚算烤得小小外脆内𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 ~ 如果可以再𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮多点我就更中意喇😆🔆流心芝士挞比得上日本好出名食芝士挞个间~出炉芝士挞有流心口感又唔太甜🥰🔆红豆咖啡配椰乳&蜜桃🍑柚子茉莉乌龙茶饮品选择好多~个人推荐咖啡椰乳, 椰味好出但唔会盖过咖啡香~
🔆 是日餐汤:忌廉粟米汤🌽
🔆 凯撒沙律配香脆烟肉
粟米汤够真材实料食到啖啖磨碎粟米
凯撒沙律🥗新鲜爽脆,正常水准
🔆明太子蟹肉意粉
🔆烤西班牙伊比利亚猪鞍