同1个朋友到riso 食lunch, 之前食过几次一直都觉得riso 几好, 平平地但系又好食, 但今日食到d唔系几好食既野! 我地2 个叫左2个set lunch, $40 包一个主菜一个小食一个甜品同野饮其实都几抵! 南瓜汁鸡丝烩红米对呢个菜我真系觉得失望嫁, 因为平时d野都好好食嫁吗, 但系今日呢个烩饭, 首先d红米好硬, 硬到好似无煮过咁-__- 而且同本身既白饭完全唔夹, 好似食紧d又生又熟既米咁, 仲有d南瓜汁唔知去晒边, 无左汁更加难入口呀个饭. 白汁海鲜阔条面朋友叫呢个就好好多喇, 有一惯既水准, 白汁好多好浓芝士味够捞晒成个面, 而个面都煮得岩岩好唔会太硬. 其实要食到煮得好既阔条面真系唔易, 好多餐厅都会煮得太硬, 所以riso 呢个值得一赞! 炸薯角好食, 好普通既小食不过好食就得啦! 有2个sources, 有茄汁同芥末 杂莓汁同apple and eve杂莓汁好饮, 好够浓, 反而朋友叫个个apple eve 麻麻, 淡左d 雪糕糯米滋同蜜瓜粒雪糕糯米滋无乜特别都系买番黎比2粒你个d, 生果反而比想像中好, 唔似雪左好耐个d, 食落都仲系甜仲有水仲有生果味既其

南瓜汁鸡丝烩红米

白汁海鲜阔条面

炸薯角

杂莓汁同apple and eve

雪糕糯米滋同蜜瓜粒

其实我一直都几钟意riso只系意外会食到唔好食既野者, 虽然今日觉得麻麻但系我都一定会再黎既, 40蚊食到咁多野其实真系抵, 而且又可以慢慢坐唔驶急住走, 虽然半露天嘈系嘈左dd但系咁平都唔可以有咁多要求啦系咪?
好食薯角
南瓜硬饭