2022-07-16
🕖时段-星期五夜晚7点前到唔多人 餐厅只有几枱 应该主要做街坊生意 _为了饮椰子盅汤而来😋用原个椰子炖 无味精 无盐无糖👍🏻上菜时系热辣辣 隔住椰子未必feel到 饮个时记得小心烫口🤭餐牌上有写每个汤的不同功效可以参考下 啱哂养生人士😆_▫️织金竹笙乌鸡椰小盅 $66好甜好重椰子味🥥入面好足料 有竹笙 红枣 同好多乌鸡 全部都带有甜甜的椰子味 因为椰小盅系用椰子水来炖汤 所以饮饮下会甜到会有少少好似饮紧椰子水咁 真系好浓! _▫️织金竹笙子排椰小盅 $66呢款都系好浓椰子香味 好鲜甜 但无乌鸡个款咁甜 似屋企煲汤既味 (我自己比较饮惯呢款😛) 入面同样有竹笙红枣 只系乌鸡转左排骨~ _▫️叉烧拼烧腩仔 紫薯饭 +$23嗌左汤只系+$23有埋套餐好抵食💰 套餐跟埋一杯自制山楂茶(无糖!)同啫喱 系有花奶㗎🥳 讲返个主菜 烧腩仔有惊喜! 超脆皮 肥瘦比例刚好 记得衬热食😆_▫️金脆鲜奶椰小冻 $55好香椰子味既奶冻 食完会觉得平时出面甜品铺既椰皇鲜奶无乜真椰子味🤭😂_🍽环境住宅区小店 干净企理 餐厅姨姨好细心会用滚水渌过啲餐具先比食客😄见我地拣唔到食咩又会主动介绍👍🏻
7点前到唔多人 餐厅只有几枱 应该主要做街坊生意
餐牌上有写每个汤的不同功效可以参考下 啱哂养生人士😆
▫️织金竹笙乌鸡椰小盅 $66
▫️织金竹笙子排椰小盅 $66
入面同样有竹笙红枣 只系乌鸡转左排骨~
▫️叉烧拼烧腩仔 紫薯饭 +$23
嗌左汤只系+$23有埋套餐好抵食💰