2022-03-22 209 浏览
今日同男朋友系红磡个边行下,行行下好想食鸡蛋仔,于是就喺附近揾吓边度有鸡蛋仔店啦,跟住就见到依间妈咪鸡蛋仔,真系好似周围都会有一间系附近咁。 由于真系好想食,所以谂都唔谂就去排队买啦!我同男朋友最钟意食原味鸡蛋仔,因为最经典既款式就最试到佢既真材实料😜😜原味鸡蛋仔 $20即叫即整,等左10分钟都唔使,真系好够热,而且咬落去外脆内软,里面粒粒都有7成满,好有蛋同吉士既香味,十分足料,整体我地都非常满意。 我地既原味鸡蛋仔系用普通薄纸袋载, 但我觉得够方便,而且可以直接咬旧鸡蛋仔,唔使整到只手污糟晒。 不过见到其他人食特别味道既呢,亦会用硬卡纸袋载,咁睇落外观系靓d,影相都靓啲嘅。佢地全店的产品除咗有鸡蛋仔之外,仲有得买格仔饼,同埋好多各式各样嘅港式饮品!

原味鸡蛋仔 $20