2021-04-27 24 浏览
有个friend 带我黎食台湾野,话性价比高一定要食😂,$238食到个台式2人餐的确系抵既,餐厅🍴装修都几特别,怀旧台湾风,好似九份个的feel。🔻虾仁玉兰中卷🔻系鱿鱼圈酿左的酸青瓜同虾🦐,望落去好似清清地,但食落就有惊喜㖞👍🏻,鱿鱼🦑唔熟度刚刚好,再配埋个芥末沙律酱,酸辣好开胃😚,依个冷盘真系要‼️推介‼️🔻腐皮蚵卷🔻里面有粒粒既蚵仔🦪,仲有的猪肉,冬菇酸菜同好多唔同既蔬菜🥬,入口芫荽味几香,但唔喰味👍🏻,🔻凉拌茄子🔻食落好香芫荽味🤤,甜甜地,有的肉碎,一啖一旧,个咀full晒好满足😌,好啱天气热热地个阵食,食完降降温😋。🔻肉臊饭🔻肉臊好入味,唔会太咸又好香肉味😋,而且真系肉末既肉臊,好台湾feel呀😝,饭同肉臊既比例刚刚好,唔会净左好多汁系底👍🏻,而且的饭系粒粒分明😚,真系唔错👏🏻🔻担担面🔻唔好睇佢细细碗咁,但认真足料够味,汤底浓郁鲜香,麻味十足得黎又辣辣地,肉臊又够多,面条口感顺滑,嚼劲不软🔻香芋奶茶好好味🔻香芋味好香🤩,好台湾味,唔系港式台湾味👍🏻。🔻荔枝雪香🔻面头盖著一层胚芽,充满膳食纤维 入口甘甜清爽,感觉就似食紧荔枝咁,好适合系初夏品尝*