2010-07-09
今日(9-7-2010 Fri)爸爸返大陆,我同男友决定出街食晚饭,未有头绪时就约男友放工o系荃湾等,我o地去到路德围附近见冇咩好食,就谂住去华都中心森美餐厅,行到街市街谂起呢间,带男友行o黎,佢就决定呢间.上到o黎都只系7:00pm左右,但已经几多人,我o地坐低后就系咁睇menu,男友极速决定o左要:5.$33.00o既可乐饼男友发现有呢样o野就两眼发光地话要叫,menu话系馅系蟹肉同濑尿虾.呢个系第一个到,一睇落去,颜色好深,系咪炸过龙呢?食落,热辣辣,外层炸到有啲硬,而馅系压成蓉,我唔系咁食到两种海鲜味.1.$9.00o既京葱串烧原本男友叫2个,女侍应落单后返o黎话剩返一串,就改一串啦.一串有四件,佢够大件,我食o左一件就唔食喇,因我觉得有啲生,唔系太接受,男友钟意食就由佢啦.2.$10.00o既鸡肾串.呢个比较干身,但味道够浓.3.$10.00o既豚肉串唔….男友啣o左柠檬汁落去,豚肉嗦晒啲味,搅到我只食到柠檬味.4.$68.00o既寄世锅(海鲜)定食(唔辣)呢个有前菜,,白饭,面豉汤同炖蛋.今日前菜系煎三文鱼,寄世锅里面有好多料,有金菇,小棠菜,多春鱼,虾,蟹柳,青口,冬菇,
5.$33.00o既可乐饼
1.$9.00o既京葱串烧
原本男友叫2个,女侍应落单后返o黎话剩返一串,就改一串啦.
2.$10.00o既鸡肾串.
呢个比较干身,但味道够浓.
3.$10.00o既豚肉串
4.$68.00o既寄世锅(海鲜)定食(唔辣)
呢个有前菜,,白饭,面豉汤同炖蛋.
今日前菜系煎三文鱼,寄世锅里面有好多料,有金菇,小棠菜,多春鱼,虾,蟹柳,青口,冬菇,豆腐,三文鱼,八爪鱼,芋丝,带子同黄牙白.
除o左青口同蟹柳外,其他每样都有两件,呢个锅虽然话系菜多,但都几抵食,用料都几新鲜,个汤都清甜.
白饭,面豉汤都冇乜o野,不过煎三文鱼唔香冇盐烧味,但啲骨几软,可以食.
而炖蛋,端到o黎系暖暖o既,里面有虾,冬菇蟹柳同薄鱿鱼筒,炖蛋甜甜地,我食o左半碗已经觉得漏了.
6.$14.00o既特长鳗鱼寿司
由于我都唔太食鳗鱼,男友钟意食,所以我都只食半个饭同正常鳗鱼寿司长度o既鳗鱼.寿司饭o既醋又落得唔够,唔太好味.
7. $27.00o既芥茉烧茄子
呢个都等得几耐,上枱时原来系原条,好长.佢舖o左木鱼丝o系面,男友发现侧边就系天妇罗o既炸浆.
食吓先茄子好热同腍,wasabi唔太辣,但原来热食都唔错,呢个几好味.
环境:
好多年前佢o系力生广场时已经帮衬过佢,到今日至有机会再帮衬,上到o黎,佢o既装修同以前o个间一样,好开心呀.
而冷气呢,开头觉得几冻,可能未坐满人啦,食食吓就觉得唔多够,因为坐满人兼隔离枱食石头窝饭o挂.
呢餐埋单$190.30