2017-12-12
为咗睇灯饰行过见到咧间「香港必食 HONG KONG MUST EAT」,见到佢个广告印有「酱神鱼蛋,苦练三年,鲜鱼汤底⋯」,心谂系真唔系呀,抱著挑机同埋如果唔好食拆佢招牌,所以叫咗$10鱼旦同埋$10烧卖双拼一份。香港必食HONG KONG MUST EAT小食店面,本来想试埋鸡蛋仔,因为一路行来一直feel到鸡蛋仔味,不过约咗人晚餐,咁下次先试啦。酱神鱼旦,鱼旦唔系陈皮鱼旦,鱼肉同粉嘅比例应该可以鱼肉再多啲,粉小啲,鱼旦中间有轻微实咗小小,不过鱼旦好足鱼味,都好味嘅。之后我店员介绍烧卖,我本人好憎食街边烧卖,不过我目则后决定叫埋烧卖,食后感觉得烧卖由目测到放入口都系有水准嘅食物,好好好好味!香港必食HONG KONG MUST EAT制作出嚟嘅食品真系好有Heart,坚有水凖,真系一间良心小店,行过一定过黎支持你!