2022-10-18
之前食过几次渝味晓宇,都好中意食。直至早一个星期行过如心广场见到「方叔叔」啲广告,以为有新开既重庆火锅店,即刻约左几位朋友去试下,去到先知原来只系餐厅改名,所有装修格局维持原状🤠。 我地一行4人,经OpenRice Book枱,所以去到餐厅即刻有位唔洗等。之后一如既往,一坐底会每人送上一碗糖水,我地再用手机scan QR code疯狂落单😎。 比较令我印象深刻既就系以下呢几款食物,包括美国牛小排同嫩牛肉,两款都系我至爱,牛肉味重,重点系够淋;而牛舌转左新口味变左藤淑牛舌,店员整极力推介之下叫左黎试下,相比起以前既牛舌,的确腌制过系入味好多;至于牛打四宝丸同手打虾滑都系必叫项目,口感算弹牙。仲有叫左一堆配菜,都不过不失,无complain。食完主菜,就一定会叫返碟红糖糍粑,点一点黄豆粉再放入口,口感烟烟韧韧,个味道好衬好好味,重点系唔系到到有得食,所以帮衬左几次都叫足咁多次🤣,一样有水准。 最后,要值得一提既系佢地既service做得好好,由带位到送餐到埋单都好有礼貌👍🏻,手机落单后好快就送上枱,而且环境亦坐得舒适,岩晒我地几个朋友聚旧吹水。