2019-09-01
琴晚同朋友黎呢间居酒屋度食,大概夜晚10点左右入座,店员安排左门口位俾我哋。大概过咗一阵,我哋开始落单,落左单后30分钟,我哋见啲嘢仲未黎,就问一问佢,结果原来系漏咗单😓但系重新落左单之后,啲嘢都好快就到。我哋分别嗌咗赤虾海鲜丼、吉列白豚滑蛋锅同埋鳗鱼饭定食。海鲜丼入面嘅刺身望落去正正常常,冇乜大问题。吉列猪扒锅定食,系成个锅上,另配一碗白饭,个猪扒炸得都几脆,个蛋就有啲太老每款定食都有配一碗面豉汤同两款配菜个鳗鱼饭我就觉得有啲美中不足,首先系成条鳗鱼上,冇腥味,个鳗鱼都算厚,但系就唔太够汁。另外有配蔬菜,个菜上面有芝士,都算几好味同埋有泡菜,但系呢个就有啲多余个饭入面嘅玉子都仲系流心嘅,而个饭就有啲偏干身。同埋食紧嘅时候个锅不停咁转,但系个锅又太热,唔可以用手掂,加上佢配铁匙羹,真系会热到嘴!呢间居酒屋整体黎讲都算唔错,性价比几高,又多选择,可惜就系有啲美中不足。下次都可以再嚟食嘅!
但系重新落左单之后,啲嘢都好快就到。
我哋分别嗌咗赤虾海鲜丼、吉列白豚滑蛋锅同埋鳗鱼饭定食。
海鲜丼入面嘅刺身望落去正正常常,冇乜大问题。
每款定食都有配一碗面豉汤同两款配菜
另外有配蔬菜,个菜上面有芝士,都算几好味
同埋有泡菜,但系呢个就有啲多余
个饭入面嘅玉子都仲系流心嘅,而个饭就有啲偏干身。