2021-07-17
间餐厅嘅名令我念起”Pokemon”, 不过店内就无比卡超啦😂,两者其实无关系。依间餐厅标榜提供健康餐饮,适合钟意食健康餐嘅人。有寿司卷、寿司饭、荞麦面和沙律等选择,配料有设定咗嘅组合,亦都可以自选。传闻星期一至五都有好多KOL嚟买外卖做lunch。我就无机会目睹依个繁忙情况啦,事关我唔喺附近返工。餐厅星期日休息,甘我唯有星期六抽时间过嚟。我嚟到嘅时候,店内有少量坐位,可以喺店内进食😊。我点咗个配料组合好嘅卷物(signature poke)。🏷Seafood Roll ($87)配料有八爪鱼🐙、虎虾仁🦐、蟹柳🦀、芥末蛋黄酱,仲有青瓜🥒、生菜🥬等。除咗肉类制品有煮熟之外🤔(蒸or滚熟),啲食材都无点加工,原汁原味,当中最突出嘅反而系啲蔬菜,食到鲜甜。感觉啲肉类制品需要啲酱料调剂下。卷物内有少少芥未蛋黄酱,如果酱量可以多啲,会更惹味。建议同店员讲「要多酱」。*免加一
🏷Seafood Roll ($87)
*免加一