2008-08-22 10 浏览
好多次经过呢间唯一面家都见到不少人入内, 应该不错吧, 回到家上网查查, 都唔少人赞佢的野食, 默默在心中记下呢间店, 揾日一定要去试下~上星期同老公行街拍拖, 正狡尽脑汁谂紧中午食咩之际, 俾我望到呢间店, 即刻拖老公去试试~ 入到店舖, 枱櫈系好简单的二张长枱系中间, 侧边有三四张细枱, 好逼, 坐得唔舒服, 但一餐半餐无所谓啦~ 帮老公叫了排骨担担面, 我自己就因为三心二意而一时半刻拿唔到主意, 系度东张西望睇下人地食咩, 因为唔肚饿, 所以谂紧北京馅饼还是煎簿饼好呢? 最后叫了前者, 呢个唔驶等, 因为巳有煎定既现成货品, 店员巳帮我剪成四小件, 拿上手唔太油, 还热辣辣, 但没有俾到我惊喜的味道, 老公的担担面来到, 即系炸猪扒担担面, 但猪扒系浸系面入面的, 面条不淋, 还不错, 但....这是担担面? 有几浓的虾仔味道, 同我平时食开的味道完全唔一样, 有虾仔的咸香味, 但无麻香味, 我"o"晒嘴, 祇能说我不懂欣赏~总算试过了, 以后经过不用再记挂了~
总算试过了, 以后经过不用再记挂了~