2023-07-21
今日同男朋友Book左枱去食呢间我bookmark左劲耐嘅餐厅🥹试左餐厅mark低推荐同Openrice最多人拣嘅野食😚餐厅行玩味工业风风格,墙上面有好多唔同嘅画😆同埋挥春都好qq😆门口仲要有呀Jer嘅poster!!✨自家制冬阴功虎虾阔面 𝗡𝗘𝗪 ♪ $158𝘏𝘖𝘔𝘌𝘔𝘈𝘋𝘌 𝘛𝘖𝘔 𝘠𝘜𝘔 𝘒𝘜𝘕𝘎. 𝘚𝘏𝘙𝘐𝘔𝘗 𝘍𝘌𝘛𝘛𝘜𝘊𝘊𝘐𝘕𝘌呢个系餐厅嘅新菜式!我真系好钟意食泰国嘢,所以一见到呢个就好想叫😚😚😚卖相劲靓!俯下上面有好多玫瑰花瓣😍好适合我呢啲港女打卡🤣🤣🤣虎虾好新鲜!同埋重点冬阴功包裹住阔面,每一条面都系好香浓嘅冬阴功汁~食到劲饱肚😝✨原只软壳蟹龙虾汁蟹肉海鲜意大利饭 $198𝘚𝘖𝘍𝘛 𝘚𝘏𝘌𝘓𝘓 𝘊𝘙𝘈𝘉, 𝘊𝘈𝘙𝘉 𝘔𝘌𝘈𝘛, 𝘓𝘖𝘉𝘚𝘛𝘌𝘙 𝘚𝘈𝘜𝘊𝘌, 𝘙𝘐𝘚𝘖𝘛𝘛𝘖真系好足料劲大只软壳蟹放咗喺上面!龙虾汁炒海鲜意大利饭味道都好香唔会话好咸,面头嘅芝士碎捞匀一齐食嘅话仲正.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.✨薯条三兄弟(明太子,青瓜及黑松露酱)$78𝘍𝘙𝘐𝘌𝘚 𝘞𝘐𝘍 𝘔𝘌𝘕𝘛𝘈𝘐𝘒𝘖, 𝘊𝘜𝘊𝘜𝘔𝘉𝘌𝘙 & 𝘉𝘓𝘈𝘊𝘒 𝘛𝘙𝘜𝘍𝘍𝘓𝘌 𝘚𝘈𝘜𝘊𝘌𝘚薯条满满嘅一
✨自家制冬阴功虎虾阔面 𝗡𝗘𝗪 ♪ $158
自家制冬阴功虎虾阔面
✨薯条三兄弟(明太子,青瓜及黑松露酱)$78
薯条满满嘅一兜份量都几多!三只Jenny讲,我最钟意就系明太子酱!好香好浓郁~黑松露酱就同平时𠮶啲唔太大差别~反而青瓜味,我觉得有惊喜,口感有啲似沙律酱加咗青瓜粒,平时就咁食沙律酱会有少少滞,但系加咗青瓜之后成个口感清爽左!
如果有多几个朋友嘅话,可以叫呢个share都几正!
✨特浓宇治抹茶白朱古力奶 $48
𝘜𝘑𝘐 𝘔𝘈𝘛𝘊𝘏𝘈 𝘞𝘏𝘐𝘛𝘌 𝘊𝘏𝘖𝘊𝘖𝘓𝘈𝘛𝘌 𝘔𝘐𝘓𝘒
呢个真系大推大家试下饮😗可以自己倒出来饮好有feel!但系靓靓嘅玻璃樽系唔带得走,所以店员都有提我哋一定要喺店内饮晒😚宇治抹茶劲浓郁,加上白朱古力奶令到口感好顺滑之余,亦都同时令抹茶嘅味更加突出~
✨柠檬茶沙冰 $48
𝘓𝘌𝘔𝘖𝘕 𝘛𝘌𝘈 𝘍𝘙𝘈𝘗𝘗𝘌
好新奇嘅配搭!同场嘅好多客人都有叫到😋😋 所以一见到就一定要叫😍劲大杯沙冰口感好细腻顺滑,好香柠檬茶味之余好解渴!冇谂过咁大杯又咁好饮又抵饮😝😗
整体来讲呢间餐厅真系好值得去试吓🥺🫶🏻建议大家一定一定要book位😳因为餐厅虽然位置唔多,但系都坐得好舒服,好适合几个姊妹同埋屋企人聚会嘅时候去!😝而除咗上面推介之外,我见到好多人有叫原条鳗鱼蛋包饭😍佢系劲大份见到会哇一声!而且店员好Nice🥺🥺咁忙都可以保持到服务同埋食物质素真系好犀利🫶🏻
如果钟意我嘅分享就follow我 @hk_gfoodie 🫶🏻🙌🏻
📍Easy Joe 二世祖 (大角咀)
@easyjoe_hk
地址:大角咀福全街18号地舖