2024-11-14 0 浏览
朋友话见我一直冇时间返乡下,要带我去个伪台湾之旅❤️入到去好有气氛,女嘅服务员系台湾人,男嘅服务员,就系电影入面台湾高中生嘅发型🤭播埋台湾歌,真系好似返左乡下咁😍⭐马告香肠食得台湾野,就梗系要食我最爱嘅台湾肠,食落好香,好juicy,仲跟埋蒜片,第一次食台湾肠加埋芝士一齐食,瞬间变左芝士肠😋嗌嘅时候都冇谂过,DIY成功,新式芝士肠😂⭐台南虾卷外脆内软,好香虾味,食落去仲有少少甜甜地,第一次试,好好食😋点多d芥末椒盐一齐食,有另一番感觉,带有芥末香而不辣,正😍⭐手撕巨大炸半鸡虽然话要等30分钟,不过倾下计,食下其他野食,只鸡好快就已经到。餐厅好细心,手套都有两款,唔怕食到一手油。原只鸡炸,原只鸡上,所以鸡肉好嫩滑,锁起左d肉汁。鸡炸得好香脆,但系食落又唔会好油。柠檬椒盐同鸡肉一齐食,感觉又新鲜,又好食😋⭐桃香乌龙清新嘅桃香,淡淡嘅乌龙茶,加埋好夹,仲好解渴添,啱晒食炸野果阵饮⭐柠檬尬冬瓜有4款配料可以拣,4款都好吸引,不过加晒又好over,最后净系拣左最爱嘅芦荟同爱玉,浓浓嘅冬瓜茶,带微微嘅柠檬酸,大啖一饮,爱玉同芦荟一齐入口,好正😋好满足😍

⭐马告香肠[香浓芝士]

⭐台南虾卷[芥末椒盐]

⭐手撕巨大炸半鸡[柠檬椒盐]
柠檬椒盐同鸡肉一齐食,感觉又新鲜,又好食😋

⭐桃香乌龙

⭐柠檬尬冬瓜[芦荟][爱玉]