2019-12-14
👣666泰船面新蒲岗仁爱街48号地舖🙈有冇人都有呢个癖好,每次去旅行前都会系香港食当地美食,黎紧圣诞我就会去泰国啦,就系要临出发比较下当地美食,同香港食到既味道有无分别😂🔸泰鸡翼金边粉 (细$26 /正常$40)呢个汤底超浓郁,饮得出系煲左好耐既精华汤底,餐厅都有讲解汤底系秘制酱汁加猪骨药材煮8小时而成,健康滋补,我好钟意泰国脆卜卜配料,唔使剩系食面咁dry,口感丰富,饮一啖甜汤加一啖面,好好味😋鸡翼煎得好香脆,腌得好入味! 佢细size 2只鸡翼,正常size 3只,浅尝细面可以叫多几款小食😆🔸自家制泰式奶茶 $20(叫面配半价$10)我超钟意饮泰式奶茶,茶香奶甜,最岩重口味既我,呢个自家制奶茶略嫌逊色,缺左茶香而且无炼奶甜味,差dd🤟环境都几有特色,虽然泰式餐厅但播台湾歌,仲要系karaoke 版😂,不过都好叫做有歌听,整体性价比高,会令我想返黎试下其他菜式😎食物好味度:6.5/10回头率:7/10🤭今次食唔多,船面令我好奇想试下其他泰美食
👣666泰船面
新蒲岗仁爱街48号地舖
🔸泰鸡翼金边粉 (细$26 /正常$40)
🔸自家制泰式奶茶 $20(叫面配半价$10)
食物好味度:6.5/10
回头率:7/10
🤭今次食唔多,船面令我好奇想试下其他泰美食