2019-07-10
上星期去开将军澳做野,饿左成个下午,6点几晚餐时间,经过见到我钟意食既霸吗拉面,忍唔住入去食返碗先出九龙!钟意食霸吗既原因系佢都由装修到味道几日式风味,而且选择都几多!呢间间既厨房仲要都几干净!我所指既选择多,唔单只系拉面同小食款式,仲有各式日式饮品都同样选择多!我就叫左我最钟意饮既绿茶汽水,味道就系可乐再加入绿茶味,两种味道都非常融洽!唔会抢左对方既味道!饮品嚟完无耐,有阵阵照烧酱香味既照烧饺子都好快送到! 薄薄既外皮煎得几香脆,馅料有点肉汁,比原味多了层照烧酱既味道!而热辣辣香喷喷既酱焖鸡叉烧味玉拉面亦都好快送到! 香喷喷既系鸡汤既香味!呢个拉面真系份量十足,面条我选择左普通硬度,咬落都几烟韧!至于厚切既鸡叉烧,肉汁丰富,除左鸡肉既嫩滑外,仲带点咸味,两件大大件真系再大食都够晒!仲有要赞下呢粒温泉蛋,生熟程度处理得宜,令香甜蛋汁非常丰富,同埋咬落仲有微温,唔会冻冰冰!今餐既食物全相,非常丰富同吸引呢食到最后,我加入左香甜既珍珠米落d汤度,再加埋粟米,就成就左一碗香甜既鸡汤饭,有粟米既脆口,加上软绵绵既珍珠米,口感十足!咁好饮既鸡汤我一滴汤都无浪费到,本来好鬼饿既我,食埋呢碗汤饭,真
呢间间既厨房仲要都几干净!
呢个拉面真系份量十足,面条我选择左普通硬度,咬落都几烟韧!
今餐既食物全相,非常丰富同吸引呢
食到最后,我加入左香甜既珍珠米落d汤度,再加埋粟米,就成就左一碗香甜既鸡汤饭,有粟米既脆口,加上软绵绵既珍珠米,口感十足!咁好饮既鸡汤我一滴汤都无浪费到,本来好鬼饿既我,食埋呢碗汤饭,真系饱到上心口!