2021-06-03
本身谂住食北角汇嘅另外一间烧肉,但系因为真系太多人等位嘅关系,就拣咗呢间试吓!👀本身拣呢间嘅时候系比酸菜鱼锅吸引🤭 但原来唔止有酸菜鱼同水煮鱼,仲有好多前菜小炒食😙 佢有个晚市套餐非常之抵食,$428石班鱼片+1凉菜+1小菜+1乳鸽+1碟菜,可以试多啲其他嘢嘛!😂❤️ 石班鱼片酸菜鱼入口非常之滑,有极少量骨,个底都有其他配菜薯粉莲藕笋等😁 汤底酸酸辣辣几开胃,我都忍唔住𢳂多两啖嚟饮。好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 水煮田鸡腿呢个系比酸菜鱼更加辣🔥 田鸡腿好滑,一入口骨肉劲易分离,亦都非常入味!好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 蒜泥白肉蒜泥唔会好重食到个口臭哂,中间夹咗青瓜🥒 平衡返个油腻感。好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 乳鸽肉就唔系好多,同埋唔知点解奶味劲重,个人食唔惯呢只味😗好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)平时食饭都会拣啲多人长龙嘅地方,但发现原来误打误撞,唔洗等都会有意外嘅惊喜,下次多啲发掘下呢类嘅餐厅😎
❤️ 石班鱼片酸菜鱼 入口非常之滑,有极少量骨,个底都有其他配菜薯粉莲藕笋等😁 汤底酸酸辣辣几开胃,我都忍唔住𢳂多两啖嚟饮。
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
❤️ 水煮田鸡腿 呢个系比酸菜鱼更加辣🔥 田鸡腿好滑,一入口骨肉劲易分离,亦都非常入味!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
❤️ 蒜泥白肉 蒜泥唔会好重食到个口臭哂,中间夹咗青瓜🥒 平衡返个油腻感。
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
❤️ 乳鸽 肉就唔系好多,同埋唔知点解奶味劲重,个人食唔惯呢只味😗
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)