2025-01-16 142 浏览
呢间餐厅嘅环境真系超有心思,好似行咗入去韩国街头咁。有啲复古霓虹灯,入面仲有啲怀旧玩具同摆设,好有feel,影相一流!讲返啲食物,首先试咗韩式蒜爆鸡肾,啲蒜香味好扑鼻,鸡肾嫩滑又弹牙,调味唔会太重,啱啱好下饭。泡菜煎饼煎得香脆,外脆内软,酸辣味够惹味,一口接一口停唔到手。至于怀旧烤五花肉,个人觉得系餐厅嘅亮点。五花肉肥瘦适中,烧得啱啱好,配埋生菜包住食,仲可以点埋特制酱料,真系满足!而火山熔岩辣牛肉汤锅配拉面真系够晒震撼,汤底辣味有层次但唔会呛喉,牛肉好入味,拉面煮到啱啱弹牙,冬天食简直暖晒个心。最后配埋罐装甜米浆嚟收尾,甜甜地仲有啲米香,解辣又清新,perfect!总结嚟讲,呢间餐厅无论系气氛定味道都好有水准,价钱都算合理,下次一定会再约朋友一齐嚟试其他菜式!