2022-09-21
终于又抽到时间出黎写下食评, 相就影得多了, 但系一直无时间逐间写。早前政府派消费劵,东涌名店仓系人山人海,呢度买衫裤鞋名牌袋都有折,唔追款既话,呢度既名牌袋几乎接近五折价。住大西北既原因,我都经常会黎逛下,今日无食午餐,下午三点到名店仓,见呢间Oolaa无乜人,环境舒服,仲有我最钟意食既Pizza,而且有下午茶价,唔谂咁多,即刻入座。呢个既职员几乎净系讲英文 ,个个都Very nice,系门口已经决定好食乜「玛格丽特、Mocha、杂莓沙冰」两个人食,有d担心一个pizza唔够,所以叫左份水牛城鸡翼。厨房出餐既速度正常,睇下Youtube,野食好快送到黎,玛格丽特: 比想像之中大份,饼底唔系一般餐厅用既梳打饼整,口感比较脆,芝士份量中等,食完唔会好「漏」,调味平衡。 罗勒叶系切碎焗完饼后舖上去,虽然可以食到生罗勒既清香,但缺点系拎起块饼𠮶时,D罗勒叶碎好易跌,始终唔系一齐焗。水牛城鸡翼: 热辣辣之余,份量多到惊死你食唔饱咁,味道比较单一,香辣。杂莓沙冰: 大大杯,不过纸饮管就... 好快软Mocha : 附上饼仔一块,一般饮品。呢餐真系饱到傻
唔追款既话,呢度既名牌袋几乎接近五折价。
呢个既职员几乎净系讲英文 ,个个都Very nice,
系门口已经决定好食乜「玛格丽特、Mocha、杂莓沙冰」
厨房出餐既速度正常,睇下Youtube,野食好快送到黎,
玛塔丽特
玛格丽特
水牛城鸡翼
杂莓沙冰
杂莓沙冰: 大大杯,不过纸饮管就... 好快软
Mocha
Mocha : 附上饼仔一块,一般饮品。
呢餐真系饱到傻,差d食唔哂份鸡翼,抵食到烂,下午茶既价钱...正餐份量。
题外话/补充资料:
食完无肚痛,洗手间又大又干净。