1K
去屯门食咩好?梗系食屯门牛啦!嚟到屯门嘅牛皇莫打边炉,手切肥牛就系人都识,无乜特别,但牛皇莫以本地第一骟牯牛买手主理而闻名,仲可以试到唔少刁钻部位,无论系味道定口感,都颠覆你嘅想像。炸黄金鱼片头鱼片头外表爽脆,肉质充满浓浓嘅鱼肉香味,无谂到以牛肉出名嘅牛皇莫,都有呢道咁出色嘅鱼肉炸物。墨鱼滑墨鱼滑嘅墨鱼味相当浓厚,用料十足!食落有墨鱼鲜味之余,入面仲有粒粒墨鱼肉,非常爽口弹牙。封门柳钟意食肉味嘅牛肉控,点可以唔试吓成只牛当中,肉味最重嘅部位呢!封门柳紧贴住牛嘅横隔膜肌肉,平时出去打边炉都会见到,但由于每只牛只有一条,所以手快有手慢冇。肉眼边平时出去锯扒成日会叫肉眼扒,而肉眼边顾名思义就系肉眼扒外围嘅肉,又有人叫佢「吊笼伴」。同封门柳一样,每只牛都只有极少量嘅份量可以做到肉眼边,有肉眼嘅肉味,但又冇咗肉眼扒会出现嘅韧,真系好适合打边炉。牛白肉又称牛胸油,系牛胸口旁边嘅脂肪,虽然系脂肪,但只要放落汤度渌一渌,就瞬间变得口感烟韧,仲有少少牛味,唔会好似食紧一团油咁。店员私心推荐我哋夹埋我地叫咗嘅脂肪唔多嘅肉眼边同清甜嘅封门柳一齐食,真系双重享受!鲜牛脷呢度嘅牛脷系薄切嘅,厚薄完全掩盖唔到佢浓

炸黄金鱼片头

墨鱼滑

封门柳

肉眼边

牛白肉

鲜牛脷
呢度嘅牛脷系薄切嘅,厚薄完全掩盖唔到佢浓浓嘅牛味,完全系显示到佢嘅质素。