2017-12-12
同老公谂食乜好,讲开上次食过船河但唔够正宗因为太大碗,泰国食嘅船河细细碗差不多一注一口,d碗还会叠起来,埋单时好开心,而且又多口味选择又经济,所以无得去旅行也可去食翻餐怀念吓啰!今次终于比我揾到间系大角咀嘅船河专门店,更系要老公车我去食啦!两公婆放工去到差不多1930, 店内门口已经推介有什么选择,呢间店铺地方好大够宽敞,丰检由人!坐低后睇啱想食什么,之后就可以去落单比钱架啦!串烧猪肉 $22 味道同泰国人差不多,味偏甜,肥瘦肉适中,烧得刚刚好。黄金炸虾饼 $28热辣辣外脆内弹牙,好味美!肉碎生菜包 $48份量也不少两三个人都够食,生菜新鲜脆口同辣辣惹味嘅泰式肉碎还有好多香菜葱粒红萝卜丝,色香味齐包住好正啰主角佢地介绍叫四碗基本先唔够先再落单,大致上分牛同猪,还有四种唔同面底,河粉,金边粉,绿茶。面同米粉,个人最喜爱系泰国河粉切得较粗身带点烟韧,金边粉就幼身滑口!猪杂,猪手, 扎肉和猪肉丸船河,各有各精彩, 绝对有泰国嘅风味。每款也是$15 ,经济实惠。 温馨提示: 泰国空运烧鸡 $65腌得入味但较干身所以d 鸡肉嚡拾拾Menu每枱枱面都有提供,细心方便客人 龙眼冰 $18一般不太甜还
坐低后睇啱想食什么,之后就可以去落单比钱架啦!
串烧猪肉 $22
味道同泰国人差不多,味偏甜,肥瘦肉适中,烧得刚刚好。
黄金炸虾饼 $28
热辣辣外脆内弹牙,好味美!
肉碎生菜包 $48
泰国空运烧鸡 $65
腌得入味但较干身所以d 鸡肉嚡拾拾
Menu每枱枱面都有提供,细心方便客人
龙眼冰 $18
一般不太甜还有好多龙眼干可食,佢地无冰点解冻,因为佢地系直接雪饮品,方便客人。