2020-03-01 1502 浏览
是咁的,由于我老婆工作关系,我地无乜机会可以一齐去到旅行。经啲旅游网book位果时见到个超抵嘅package,商务加靓酒店都系万几蚊。不过飞机情况同酒店系点就唔讲,但有机会坐商务,真系要去国泰啲lounge,体验下。我呢啲乡下仔第一次Lounge,真系觉得好舒服,如果转机嘅话一定得到一个好好嘅休息。有好多休息位,我唔方便影相,饮左少少酒我都训左半粒钟,真系好舒服。由于第一次去国泰Lounge所以早左好多个钟到加埋delay,都有成半日系lounge,乜都抵晒。早餐呢,几难食下。沙律吧呢,啲菜都好新鲜,呢冻肉就普通野。个个话必食吧胆胆面同云吞面,都系一搬自助餐料。三文鱼治同蛋治,普通自助餐野。有个茶吧,饮左杯普洱茶帮助消化。坐坐下就开始眼训。训前有杯白兰地,唔记得边只VSOP。仲有好多酒,不过都唔好饮太多,上机系咁呕就大获。上机前食埋个lunch,普通酒店自助餐西餐,不过配饭就似茶餐厅喇。杯sparkling就普通野,好酸下。人一世物一世点都要试下国泰lounge,如果坐长机,冲个凉都几好。

沙律吧呢,啲菜都好新鲜,呢冻肉就普通野。

个个话必食吧胆胆面同云吞面,都系一搬自助餐料。

三文鱼治同蛋治,普通自助餐野。

有个茶吧,饮左杯普洱茶帮助消化。坐坐下就开始眼训。