上年11月放假嘅时候去咗梅窝Chill吓,放松心情远离繁嚣😌 𠮶日行完银矿湾行到攰攰地就入咗呢间「The Kitchen」一边食一边等下一班船🛥呢间餐厅系一间宠物友善餐厅,店主同店员都好热情,会同客人啲宠物玩😆 呢度嘅地理位置唔错,近梅窝码头, 食完就可以够钟上船🤣 餐厅有室内及室外座位,个人就觉得坐室外正啲,望到少少海景🌊 又可以吹吓海风~❤️ Parma Ham (small) $148 (价格可能有变动)呢间餐厅Pizza出名大💁🏻‍♀️ 呢度嘅small size都好大块!根本系外国size嚟😂 大过平时见到𠮶啲大批🤭 餠底超薄脆可口,边位焗得仲脆,脆到好似薯片咁😮 食起嚟咔嚓咔嚓声,带有麦香味🌾 Pizza 以parma ham、parmesan cheese、车厘茄、火箭菜为主,望落蕃茄酱唔多,但其实啱啱好,无被香浓芝士盖过蕃茄味道👌🏻 材料新鲜, Pizza分成六片,食完都唔觉腻,轻松食完!😎 一个人KO半个唔系问题!❤️ Mango Smoothie $48好大杯!味道有啲似喺澳洲饮过𠮶间Boost Juice Bars嘅mango magic🥤好fresh有水准!有惊喜🤭❤️

❤️ Mango Smoothie $48

❤️ Iced Coffee $32
呢度嘅咖啡都OK,搭配鲜奶入口幼滑,咖啡香醇偏甜。够冰冻❄️

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物同饮品都唔错!推荐Mango Smoothie,好饮!如果我住附近应该会每日买一杯嚟饮!😂