2021-05-31 99 浏览
抗疫二人餐 $178想食好耐嘅师大夜市过江龙,今次见到唔系好大条队终于可以食到!招牌灯笼卤味(自选面:冬粉)二人餐嘅卤味已定,有蹄䠙、猪耳朵、甜不辣、麻吉烧、百页豆腐、白萝卜、空心菜、杏鲍菇首先不得不大赞自己面底拣得好,冬粉(即系粉丝)吸汤力高所以有浓浓嘅卤汤味,但亦都因为吸力高,啲汤好快就所剩无多🥲咁多种卤味中,所长大推萝卜、猪耳同甜不辣。萝卜同猪耳都系极之入味,萝卜切成细细粒,容易入味得嚟又方便食,猪耳系入面得嚟保持爽脆,抵赞👍🏻另外私心推甜不辣,因为所长未食过唔系炸嘅甜不辣,原来都好味㗎,可以有同样QQ嘅口感得嚟又唔怕热气。整体嚟讲十分满意呢碗卤味,味道好之余份量其实都比想像中多😍Shake shake 海苔盐酥鸡上碟时会有一碟鸡同一个纸袋入面有海苔粉畀食客自己shake,搞掂先倒返落只碟度(相中为已shake状态),即刻谂起细个食shake shake薯条嘅感觉。热辣辣上碟,鸡肉够嫩唔柴,海苔粉亦足够,shake完可以包裹晒所有鸡肉都仲有剩少少喺碟底。灯笼古早卤肉饭细细碗,味道正常,肉饭比例都ok,入去时间尚早唔系好饿,主要交畀友人ko碗饭。自选手摇饮:茉香奶绿、古早冬瓜茶偶尔

抗疫二人餐 $178

招牌灯笼卤味(自选面:冬粉)

Shake shake 海苔盐酥鸡

灯笼古早卤肉饭

自选手摇饮:茉香奶绿、古早冬瓜茶
偶尔放肆一下,今次冇叫半糖/微糖,味道正常,抵赞位系够大杯够冻,依家呢个天气真系好重要🥲