2017-04-21
有个同事知我喜欢食西餐,已经不只一次话介绍佢屋企附近呢间餐厅话带我去试吓,见佢咁有诚意终于今日收工跟佢去试吓餐厅地方唔算太大但坐得都几舒服,7点左右去到都坐咗九成人(心谂唔通真系掂,咁多人识黎揾食嘅)我拣咗个拿破仑番茄汁青口炒扁意粉晚餐先上个罗宋汤,试吓先……好浓味好多料好好饮之后送上一个小牛角饱,初初真系唔起睇架,但点知一食,哗……口感非常好,好鬼香牛油味味道配合得好,饱质亦唔错,估唔到一个小小既牛角饱都有用心去做,值得一赞!之后主菜到,拿玻仑番茄汁青口炒扁意粉,张相角出现问题……其实份量绝对唔少,呢个意粉我试咗一啖感觉是完全是一个完完全全西式意粉应有既味道,味道调得唔错,青口有4大只,我太贪心了,它们无一幸勉,因为真系好好食,食食吓阿老板出黎同我哋倾计,佢好好客好健谈,我赞话餐厅D嘢几好食,但佢谂都冇谂就答,系厨师煮得好啫,呢个老板完全冇架子,如果我系厨师听到老板咁答客人我都会觉得好窝心!老板真系几好人,见到我三心两意有选择困难症咁拣小食,佢特意比我拣个合并(饺子、炸生蚝),饺子唔会硬内里D肉啱啱好不会太多,味道唔错,炸生蚝比一般既唔会咁多油啱哂我食,最后饮埋杯柚子蜜饱到晕,最后老
先上个罗宋汤,试吓先……好浓味好多料好好饮 之后送上一个小牛角饱,初初真系唔起睇架,但点知一食,哗……口感非常好,好鬼香牛油味味道配合得好,饱质亦唔错,估唔到一个小小既牛角饱都有用心去做,值得一赞! 之后主菜到,拿玻仑番茄汁青口炒扁意粉,张相角出现问题……其实份量绝对唔少,呢个意粉我试咗一啖感觉是完全是一个完完全全西式意粉应有既味道,味道调得唔错,青口有4大只,我太贪心了,它们无一幸勉,因为真系好好食,食食吓阿老板出黎同我哋倾计,佢好好客好健谈,我赞话餐厅D嘢几好食,但佢谂都冇谂就答,系 厨师煮得好啫,呢个老板完全冇架子,如果我系厨师听到老板咁答客人我都会觉得好窝心! 老板真系几好人,见到我三心两意有选择困难症咁拣小食,佢特意比我拣个合并(饺子、炸生蚝),饺子唔会硬内里D肉啱啱好不会太多,味道唔错,炸生蚝比一般既唔会咁多油啱哂我食,最后饮埋杯柚子蜜饱到晕, 最后老板仲送咗生果比我地食添,呢度嘢食固然好食,再加上老板既人情味,怪不得同事多次推介啦,无介绍错