2021-04-02 480 浏览
喺西贡行左全日山又攰又饿,当然急不及待出返市中心揾食。晚饭时间好多餐厅都full哂,好在呢间仲有位就直接入左去啦!我地两人分别点左寿司拼盘同埋牛肉寿喜烧,套餐包埋杂菜沙律同埋面豉汤。寿喜烧牛肉同配菜份量都几多,有豆腐同好多杂菜,牛肉都起码有四、五大片。汤底好浓郁但有啲啲偏咸,作为重口味人士既我地都接受到。加钱可以将本身跟餐的白饭转配乌冬,乌冬放汤好吸味,同寿喜烧是绝配。寿司拼盘好丰富,共有八件寿司再加刺身,旁边仲有新鲜既沙律菜,加左酸醋汁特别醒胃。寿司同刺身质素都正正常常,起码够新鲜同埋啲肉唔霉先。店员服务有礼,会好主动帮我地添茶。之前喺附近做野都试过呢间既午市餐牌,价钱再比晚市平啲同抵食啲,所以每次当我喺西贡想食日本野既时候都会揾返呢间!

寿司刺身质素都正正常常,起码够新鲜同埋啲肉唔霉先。