2021-03-04
Mamaday依个名已经系无人唔知~ 除咗食到玩味正餐嘅铜锣湾同尖沙咀分店之外,原来系油麻地近佐敦嘅位置有佢哋嘅Cafe version! 零限时提供一个地方比你地倾计做野之外,呢度嘅装修犀利到我觉得简直系一个地标! 远距离已经见到门口,因为出面嘅墙柱都印咗港式潮语(°▽°) 就咁入去门口已经觉得好靓!估唔到成幢楼都系Studio,而且每一个楼梯位都系独一无二嘅打卡位!如果系特登来影相,相信你铺几个星期都post唔晒啲相(^O^)打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5Environment :📸📸📸📸📸/5 Price 💰73.5% 朱古力 —— $42 我发现我对朱古力嘅要求系严格啲(゚∀゚) 记得饮之前一定要搞一搞,因为个底有好多未溶嘅朱古力,所以饮得出唔系用朱古力粉冲嘅~ 而且佢嘅可可味系重过甜味~本身我系想叫佢嘅樽装但系冇谂过咁大樽,我自己饮完杯装都好满足,所以建议大家如果买樽装就同朋友分享~豆腐豆腐咖啡 —— $48大推荐! 好重嘅豆腐味但系同时间又唔会盖过咖啡嘅香味,而且豆腐雪糕甜味都唔重,成杯嘢饮饮落好天然好fresh ~ 而
打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5
Environment :📸📸📸📸📸/5
Price 💰
73.5% 朱古力 —— $42
豆腐豆腐咖啡 —— $48
大推荐! 好重嘅豆腐味但系同时间又唔会盖过咖啡嘅香味,而且豆腐雪糕甜味都唔重,成杯嘢饮饮落好天然好fresh ~ 而且最低有啲好似豆腐花嘅texture , 如果所有嘢拣一样我会拣推荐佢!
洋葱蓝莓Bagel —— $44
Onion cream 好好食! 因为我好钟意食洋葱🧅 但系蓝莓味就唔太突显,要真系食到蓝莓干先食到蓝莓味,不过两只味都几夹~ 我觉得系几特别嘅咸点!
Seasonal 芒果慕丝蛋糕 —— $48
我觉得慕丝系几好食嘅~ 但系同其他嘢食比较就有啲普通,我个人觉得如果有啲芒果粒会更好~
推荐值: ⚜️⚜️⚜⚜⚜️/5
环境一定系满分㗎啦! 食物方面都几有创意,而且好用心整个Menu~ 两样嘢夹埋我觉得10分推荐! !